Transzhumanizmus vagy spiritualizmus? | Szimpózium és előadás

Transzhumanizmus vagy spiritualizmus? – a Nádasdy Akadémia szervezésében

 

16.00 A színház evolúciója, bevezető a misztériumdrámák elé – Frisch Mihály előadása Ertsey Attila tolmácsolásában / Kiállítótér, Apszis

17.00 Rudolf Steiner: A beavatás kapuja és a lélek megpróbáltatása (részletek) 50 perc - a Rudolf Steiner Szeminárium társulata előadásában, művészeti vezető: Varga-Szemes László / Kiállítótér, Apszis

 

Az előadásról:

 

A társulat három jelenetet mutat be Rudolf Steiner első és második Misztériumdrámájából, amelyek 1910-ben és 1911-ben születtek.

Az I. dráma 7. jelenete a szellemi világban játszódik, ahol Johannest lelki erők segítik útján, hogy találkozhasson lelki-szellemi társával, Máriával és így megerősödve új feladatok felé induljanak, hogy ezzel másokat is segítsenek.

Az I. dráma 8. jelenetében a művészet, jelen esetben a festészet nagy kérdése kerül előtérbe: honnan szerzi inspirációját Johannes, a festőművész és alkotása milyen hatással van a szemlélőkre? Különösen erőteljesen hat a kép Dr. Straderre, a mérnökre, akit feldúl ez az új tapasztalata.

A II. dráma 5. képében egy másik tudóst, Capesius professzort érik fontos felismerések az ember és a világ mivoltával kapcsolatban egy erdei ház kertjében Félix Balde és felesége, Felicia jóvoltából.

 

A program a Rejtett történetek – az életreform mozgalmak és a művészetek c. kiállításra szóló belépőjeggyel látogatható.

 

A program a Nádasdy Akadémia szervezésében megvalósuló SZIMPÓZIUM keretén belül valósul meg. A Szimpózium teljes programja a Nádasdy Alapítvány honlapján található. http://nadasdyalapitvany.hu/

Támogatók: NKA, Kós Károly Alapítvány

A helyszínt biztosítja: Műcsarnok

 

 

 

2018. október 7. 16:00 - 18:00

Műcsarnok

Jegyek
2018. október 6. 15:00 - 17:00
Előző program

Csak Lazán! felnőtt program Sáry Bánk zeneszerzővel, zenepedagógussal a Rejtett történek kiállításban

2018. október 8. - október 9.
Következő program

KOZMA Konferencia 2018. október 8–9.