MenNonNo

Compagnie Pál Frenák

Az előadás 20 órakor kezdődik. Frenák Pál MenNonNo című szólókoreográfiájával egy sejtelmes, kék univerzumba merülünk alá. A táncot a koreográfus hat hónapos japán utazásának emléke inspirálta: a butoh mozgásművészetéből táplálkozó előadásban a táncos a minimalizált mozgás elemek segítségével, a szobrok látszólagos dermedtségéből kel életre. Észrevétlenül bontakoznak ki a mozdulatok, egymásra vetítve a tánc kifejezőeszközeit és a siket-néma jelrendszert.

Az óriási kék ruha – mely először a teret borítja be, majd a táncost öleli körül – a hatalmas vízfelületeket, a tengert vagy az óceánt idézi meg. Ám ez az áradó kékség, az uszályként körbeölelő anyag megidézi a képzőművészet olyan alakjait és alkotásaikat is, mint az Yves Klein által levédett Klein Blue vagy a Sam Francis-féle Kék labdák.
Az előadás teret enged az érzékenységnek: megszólít, újraértékelésre késztet, belsőnkbe szivárog. Az átélt mozdulatok kirobbanó erővel közvetítik a térbe olvadt gondolatokat. A test ecsetje megtelítődik kékkel: a ruha hol bőrként fogja össze a testet, hol festékként árad szét a táncost fürkésző emberek között.

A szeptemberi estén a francia táncosnő, Marie-Julie Debeaulieu táncolja a kék szólót. Körösényi Tamás A művészet él! című, szeptember 15-én záruló kiállítása szeptember 14-én különleges, meghosszabbított nyitva tartással látogatható az előadásra váltott jeggyel. Az estét bor- és pezsgőkóstoló kíséri.

Jegyár: 1500 Ft - jegyvásárlás a Műcsarnok jegypénztárában!
2013. szeptember 14. - szeptember 15.

Műcsarnok

Jegyek
2013. szeptember 7. - 1970. január 1.
Előző program

A titkos kert

2013. szeptember 30. - október 27.
Következő program

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Műcsarnokban