Virtuális valóság

A Műcsarnok és az Európai Unió Safer Internet Plus közös programjaSzámítógépes drámajáték – múzeumpedagógiai foglalkozás

A Számítógépes drámajátékon közreműködik: Schopp Ildikó szociálpedagógus
A múzeumpedagógiai program ingyenes!
Csoportos belépőjegy: 250 Ft/fő
A foglalkozás időtartama: 90 perc

Safer Internet Óra
Közreműködik: Szabados Tímea, Tisza Géza, Vásárhelyi Virág
A program időtartama: 60 perc
A programra általános- és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk! Jelentkezés: Szabics Ágnes – aszabics@mucsarnok.hu A Műcsarnok az új projektgalériájában, az idén kialakított Mélycsarnokban mutatja be Marina Abramovic Az üresség nyolc leckéje happy enddel (8 Lessons on Emptiness with a Happy End) című videóinstallációját.

A Marina Abramovic kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozáson a számítógépes játékok előnyeiről és hátrányairól beszélgetünk. A résztvevők egy új, virtuális játékot találnak ki, amelyet térben és időben meg is valósíthatnak. A háromdimenziós játékokat kipróbálhatják, dramatizálhatják. Azonosulhatnak a szereplőkkel, szerepeket cserélhetnek, melyeket saját habitusuk szerint el is játszhatnak.

A programhoz az osztályok ingyenes Safer Internet órát is kérhetnek:

Tudhatja-e rólam egy pizzéria diszpécsere, hogy hány kiló vagyok? – Safer Internet óra

Felfedező-kutató foglalkozás a biztonságos internethasználat témakörében
Kooperatív csoportmunka, drámapedagógia

Ki is vagyok én a neten? Véd vagy kiszolgáltat a virtuális világ? Ki tudhat arról, mit is csinálok a világhálón? Milyen információkat adok meg magamról? Tudhatja-e például rólam egy pizzéria diszpécsere, hogy hány kiló vagyok? Lehetségesnek tartasz egy olyan jövőt, amelyben megszűnnek a határok a való és a virtuális világ között?

A foglalkozás során interaktív, játékos formában ismerkednek meg a diákok a Safer Internet Programmal, majd szakértői csoportokban reklámozzák a fiatalok körében legnépszerűbb internetes oldalakat. Ezután ranglistát készítenek, végiggondolva, hogy miért fontosak számukra az egyes oldalak. A preferencia-sorrendek bemutatása során fény derül arra is, hogy milyen veszélyeket rejthet magában a világháló, ha nem vagyunk tudatos nethasználók.
A foglalkozás végén a szakértői csoportok „Panaszhivatallá” alakulva közösen keresnek megoldásokat különböző, internetbiztonsággal kapcsolatos problémákra.

Közreműködik: Szabados Tímea, Tisza Géza, Vásárhelyi Virág

A program időtartama: 60 perc

A programra általános- és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.

Jelentkezés: Szabics Ágnes – aszabics@mucsarnok.hu

A programban együttműködő partnerünk:


2012. március 13. - április 22.

Műcsarnok

Jegyek
2012. március 10. - március 24.
Előző program

Táncoló ívek - ívelő táncok

2012. március 20.
Következő program

Vizuális tanártréning