Múzeumpedagógiai foglalkozás Bernar Venet kiállításán

Jelentkezés:
Szabics Ágnes – aszabics@mucsarnok.hu
Részvételi díj: 650 Ft/fő, kísérők számára ingyenes A Műcsarnok múzeumkommunikációs programjai keretében óvodai és iskolai csoportok tekinthetik meg az éppen aktuális kiállításokat, amelyekhez beszélgetés, játék, valamint kreatív munka kapcsolódik. A fiatalok szellemi és manuális képességeinek és készségeinek fejlesztésére irányuló programok a kreatív, önálló gondolkodás és a személyiségfejlesztés terén is fontos szerepet játszanak.

Bernar Venet New York, Versailles, Budapest
Műcsarnok
2012. január 26 - március 25-ig

A világhírű francia szobrász kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai programok:

Tér-festmények és a sík-szobrok
A programra jelentkező osztályok a kiállításon bemutatott képeket szobrokká, a hatalmas méretű vasszobrokat síkbeli kompozícióvá alakíthatják át. A tanulók a térben elképzelt formákat agyagból mintázzák meg, a szobrok kétdimenziós átiratairól pedig szénrajzot készítenek. (A foglalkozást 6-12 évesenek ajánljuk.)

Vetített tér-képek
A foglalkozás résztvevői, fotogram készítése közben, tárgyak és térbeli alakzatok síkra vetített lenyomatait figyelhetik meg. A játék és kísérletezés egyben lehetőséget nyújt számukra, hogy elsajátítsák és alkalmazzák a Monge-rendszer, vagy a vetületi ábrázolás alapvető szabályait, melyek ismeretében saját, fekete-fehér alkotásokat hozhatnak létre. (A foglalkozást 12-18 éveseknek ajánljuk.)

Lehetetlen társítások
A programra jelentkező osztályok a montázs technika segítségével szokatlan terekről, épületekről esetleg természeti tájakról készült fotókba illeszthetik bele a kiállított szobrokról készült reprodukciókat. A létrehozott képeken megjelenő különös helyzeteket a diákok továbbgondolhatják, történeteket írhatnak hozzá, melyeket a kiállított alkotások között eljátszhatnak. (A foglalkozást 8-12 éveseknek ajánljuk.) A programokra általános és középiskolai osztályok jelentkezését várjuk.

2012. január 26. - március 25.

Műcsarnok

Jegyek
2012. január 25. - április 11.
Előző program

Filmek és kiállítások/ Filmprogramok Bernar Venet kiállításához

2012. január 28.
Következő program

Flash Art lapbemutató