Tabuk nélkül

Rendhagyó múzeumpedagógiai foglalkozás az Ernst Múzeumban középiskolai csoportok számára

Időtartam: 1-1,5 óra
16-18 éves korosztály számára ajánljuk.
A szexualitás örökzöld és nagyon fontos téma a fiatalok körében, a pedagógusok és szülők pedig igyekeznek szerepet vállalni a korosztály megfelelő felkészítését illetően. Ebben a munkában nyújtanak segítséget a lengyel művésznő, Natalia LL Opus Magnum című kiállításán bemutatott, konkrét szexuális motívumokat megjelenítő műalkotások és a múzeumpedagógiai foglalkozást vezető szakemberek.

Natalia LL képeinek, fotóinak és videóinstallációinak visszatérő témája az emberi test. A meztelen nő egyszerre jelenik meg az igazság fennkölt metaforájaként és a szexuális vágy alantas tárgyaként; a művekben egyszerre van jelen a gátlástalan kitárulkozás és az intim meghittség.

Az Ernst Múzeum rendhagyó múzeumpedagógiai programja keretében pszichológus szakértő irányításával és a művészet eszközeit igénybe véve dolgozunk fel olyan komplex témákat a fiatalokkal, mint önmagunk elfogadása és kifejezése vagy a nemi identitás kérdése középiskolás korban.

A foglalkozás pszichológus szakértő irányításával történő interaktív beszélgetésből és kreatív alkotómunkából áll, melynek időtartama 1-1,5 óra. 16-18 éves korosztály számára ajánljuk.

2012. január 31. - március 18.
Jegyek
2012. január 28.
Előző program

Flash Art lapbemutató

2012. február 24.
Következő program

Olyan furcsa vagy ma