Kostil Danila – Stark Attila: Kulo City Film

Premiervetítés a Műcsarnokban

A Műcsarnok a budapesti képzőművészeti szubkultúra egyik kultuszfigurájának munkájából született film bemutatójának helyszíne lesz május 29-én este.

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú..." - indul a könyv és az abból készült film.

A Kulo City az eredetileg street art művészként tevékenykedő Stark Attila diplomamunkája volt a MOME-n, amely 2007-ben könyv formátumban is megjelent. Kulo City a bulik, a lelkesültség, és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzeti, vicces, ironikus, szemtelen, laza; mégis megrázó.

A rendező a Kolin Kollektíva néven működő alkotóműhely egyik alapítója, amely évek óta közösen valósítja meg művészeti produkcióit, ezúttal a Kulo City filmváltozatát.

A film három szintet mutat be: a létező várost, mindannyiunk életterét, amely a főhős számára Kulo Cityvé alakul át. A valódi utcák valódi falfirkái, melyek a főszereplő világának kézzelfogható kivetüléseként a vásznon életre kelnek, egy a két világ közötti köztes szintet jelenítenek meg. A különböző technikák alkalmazása egymásba olvasztja a rajzolt és a filmre vett világot, melynek képei egymásba kapcsolódó vizuális folyamként jelennek meg.
2010. május 29.

Műcsarnok

Jegyek
2010. május 15.
Előző program

Művészet és menedzsment

2010. szeptember 1. - 2011. május 31.
Következő program

SZEREP-JÁTÉK