„A NAGY RAJZOLÁS”

Múzeumi játék korhatár nélkül

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében
2009. október 10., szombat 10–13 óra

Az idei fesztiválon két, egymással párhuzamosan futó programra várjuk szeretettel a képzőművészet iránt érdeklődőket, korhatár nélkül!

Mese-tér-kép
Markus Schinwald: Zsebtörténet című kiállításra látogató gyermekek együtt játszhatnak, alkothatnak szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel. Játékok helyett azonban papírral, festékkel, ecsettel, agyaggal találkoznak, s megismerkedhetnek hagyományos és rendhagyó képzőművészeti technikákkal, melyek segítségével egyedi alkotásokat készíthetnek. Az alkotófolyamat egy történethez, meséhez, valamint a kiállított tárgyakhoz kapcsolódik. Ez alkalommal a résztvevők egy közös mese-tér-képet készíthetnek.

Alap-rajz-csere
A Miskolci Galériával együttműködésben szervezett közös rajzolás során a résztvevők egy-egy nagyméretű alkotást készítenek mindkét helyszínen, melynek kiindulópontja az intézmények alaprajza lesz. A rajzolók elképzelik, milyen kiállítási tárgyak láthatóak a másik kiállítóhelyen, s ezeket, különféle technikákkal, megjelenítik a másik városban található épület alaprajzának egy-egy részletén. Ezzel az akcióval a két helyszínt egy 187 km-es vonallal kötjük össze.

A programra a kiállításra szóló belépőjegy érvényes.

Jelentkezés és információ: Szabics Ágnes – 30/ 343 6267,
2009. október 10.

Műcsarnok

Jegyek
2009. augusztus 23.
Előző program

A Pillanatgépek kiállítás zárónapjának programjai

2009. október 27.
Következő program

Műcsarnok Extra Muros: