OUT OF FOCUS

1. életlen kép (amely ellentétben áll az éles képpel, amelyre a figyelem irányul)
2. a képen belüli életlen tartomány (amely az éles rész környezetéül szolgál)
3. fókuszon kívüli jelenségek (melyek nincsenek a figyelmünk középpontjában, nincsenek a hírekben, elkerülik a figyelmünket, mert nem érdekesek, vagy annyira periférikusak)
4. FEKETE ANDRÁS Dorottya Galéria-beli kiállításának címe, amelyben a fiatal fotóművész elmúlt öt év során Oroszországban és Ukrajnában készült képeinek válogatását mutatjuk be. Munkái riportfotós attitűdre épülnek. A néző olyan dokumentumfotókat lát, amelyek eseményei a mai sajtóban kevesebb teret kapnak. A fotós gondolatai fekete-fehér és színes képeken jelennek meg az orosz és ukrán hétköznapokról, melyeknek elsősorban a hangulatát kívánja megragadni e munkákon keresztül.

"Minden szituáció más, mindegyik kép egy újabb rácsodálkozás az élet nap mint nap újat adó látványvilágára, ez a kimeríthetetlen változatosság, ami érdekel, ami cselekvésre késztet." (Fekete András)
A letisztult szerkesztésmód, az ember és környezetének harmóniájára vagy éppen diszharmóniájára való koncentrálás továbbra is jellemző maradt Fekete alkotói módszerére. A színek pedig nem csak kevésbé "megemelt", "kiemelt" látványt eredményeznek, hanem a szituációk egyszerűsége, hétköznapi drámája e látszólagos mindennapiságon keresztül, ha lehet, még erősebben hat.

Megnyitó: 2007. február 16-án, pénteken, 18 órakor

Bevezetőt mond: Jokesz Antal

Megtekinthető: 2007. március 17-ig, hétfőtől szombatig 10-18 óra között.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap
2007. február 16. - március 17.

Dorottya Galéria

Jegyek
2007. január 30. - március 7.
Előző kiállítás

Kókay Krisztina kiállítása

2007. február 23.
Következő kiállítás

freq_out