TÁJ - KETTőS ELőJELLEL

Kortárs művészeti kiállítás és jótékonysági árverés az Ökotárs Alapítvány és a Dorottya Galéria szervezésében.

Decemberben szokatlan esemény várja a látogatókat a Dorottya Galériában: látogatóink a kortárs képzőművészet és a természetvédelem együttműködésének lehetnek tanúi. A társadalmi szempontból egyaránt fontos, de más-más területekkel foglalkozó, a mindennapi élet élhetősége, a magas színvonalú szellemi és környezeti értékeink megóvása fenntartásában egyaránt kulcsfontosságú művészet és természet-tudatos gondolkodás lépnek fel közös platformon. Így erősítik egymást és közvetítik a velük való foglalkozás kiemelt jelentőségét. A kiállítás célja és záróeseménye az aranyvasárnap megrendezésre kerülő jótékonysági aukció, amelynek bevételéből mind az alkotók, mind az Ökotárs Alapítvány által támogatott természetvédelmi projektek is részesülnek. Így tehát a jótékonysági árverésen való részvétellel a vásárlók nem csak egy kortárs művészeti műalkotással, és e szféra támogatásának érzésével lehetnek gazdagabbak, hanem egyúttal támogatják a hazai természetvédő- és megőrző programokat is.

A kiállításon ismeret és elismert, több generációt képviselő alkotók vesznek részt változatos műfajú munkáikkal (grafika, festmény, fotó és kisplasztika).

Kiállító művészek: Albert Ádám, Bak Imre, Bakos Miklós, Balogh László, Banga Ferenc, Czapp György, Csontó Lajos, Csorba Simon László, ef Zámbó István, Fajó János, Fehér László, fe Lugossy László, Gaál József, Gálhidy Péter, Gőbölyös Luca, Győri Márton, Hajdú Kinga, Herencsár András, Hetesi Attila, Keresztes Dóra, Kondor Attila, Kő Virág, Lacza Márta, Lajta Gábor, Lugossy Mária, Nagy Gabriella, Orosz István, Pasqualetti Zsófia, Péreli Zsuzsa, Somogyi Győző, Soós Nóra, Sulyok Gabriella, Székely Béla, Szilágyi Lenke, Szirányi István, Vertel Andrea

Az aukción bevezetőt mond: Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, és Bordács Andrea, a Dorottya Galéria vezetője

Az aukciót vezeti: Marsó Diána

A művek 2006. december 12-től tekinthetők meg a Dorottya Galériában (keddtől szombatig 10-18 óra között), az Ökotárs Alapítvány honlapján (www.okotars.hu) és az Axioart műkereskedelmi portálon (www.axioart.com).

http://www.okotars.hu/okotars/www/?page=aukcio
2006. december 12. - december 17.

Dorottya Galéria

Jegyek
2006. december 9. - 2007. február 25.
Előző kiállítás

Álmok égő tájain

2006. december 19. - 2007. január 13.
Következő kiállítás

RAJZOK - Herencsár András kiállítása