SANS TITRE - Pető István festőművész kiállítása

Pető István képeihez közeledve először a kendervászon szürke színét érzékeljük, rajta a fakó ultramarint, a mély aszfaltszínt, a sárga okkert; a színek vibrálását egy alapjában monokróm felületen, melyen kontrasztként intenzív, néha egészen sűrű rajzolat jelenik meg. A vászon hátteréből kiemelkedő motívumok néhol a semmibe tűnő finom nyomokká válnak, néhol pedig erős kontrasztként jelentkeznek. Geometriai formák töredékeit fedezhetjük fel, értelmezhető formák keverednek teljesen non-figuratívakkal. Mindezen elemek az "üres" illetve monokróm felületek jól szervezett kompozíciójába illeszkednek, így teremtve feszültséget a kevés és a sok, a hangsúlyosan és a finoman megjelenített elemek közt egyensúlyozva, egységet alkotva a történetmondás igénye nélkül. Nincs más dolgunk, mint belefeledkezni a látványba, és elménket kikapcsolva hagyni, hogy az érzékeinkre hasson.

A Franciaországban élő művész festményeit és grafikáit bemutató kiállítás a Budapesti Francia Intézet "Párizsi magyarok" című kiállítás-sorozatának első darabja.

Megnyitó július 12-én, kedden 18 órakor. Bevezetőt mond Klimó Károly képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem mestere

A kiállított művek megvásárolhatók.

A kiállítás és a katalógus megvalósulását támogatta: a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Budapesti Francia Intézet, a MissionArt Galéria, a Harley Davidson Motor Cycles és a Comline.
2005. július 12. - augusztus 19.

Dorottya Galéria

Jegyek
2005. június 25. - június 26.
Előző kiállítás

MÚZEUMOK HOSSZÚ ÉJSZAKÁJA

2005. július 14. - augusztus 3.
Következő kiállítás

Balás Eszter retrospektív kiállítása