Gáldi Vinkó Andrea

Inside-Out

„A cím annyit jelent: kifordítva. Szó szerint: ’a belsejével kifelé’.

Nemzedékemet a külsőségek határozzák meg. Videoklipeken nőttünk fel. A vizuális és audiovizuális impulzusok úgy jelennek meg az életünkben, hogy sokszor észre sem vesszük, mennyire mélyen gyökereznek a hétköznapjainkban. Ez a sorozat egy egyszerű felütésen alapszik. És a kísérlet működik.

Egy hatalmas fülhallgatóval a fejünkön kizárunk minden más hangot, zajt. Elzárkózunk a külvilág elől, és nem engedünk semmit be- vagy kiáramlani. Olyan világba kerülünk, amit a kiválasztott zenénk határoz meg, nincsenek külső hatások, utcai impulzusok ‒ és már indul is a videoklip.

Sokszor látunk embereket, akik a közlekedési eszközökön, utcán, repülőtereken dobolnak a lábukkal, vagy tátognak egy-egy számunkra ismeretlen dallamra. Szeretek játszani. Bárhol járok is, a metrón egyedül utazva játszom. Nézem a többieket és próbálom kitalálni, vajon mi lehet az a zene, ami ennyire leköti őket, ami ennyire elszigeteli őket.

Vajon a haj, a fülhallgató mérete, a szín, a márka, vajon a kutyájuk, barátjuk, ruhájuk alapján meg lehet-e ítélni, tippelni, hogy ki milyen zenét hallgat? És vajon az alapján, hogy milyen zenét hallgat, meg lehet-e ítélni, hogy milyen ember? Mennyire lehet kifordítani a belsejét valakinek?” (GVA)

www.andigv.com
www.ivandcandie.com
2013. október 30. - november 20.

Műcsarnok

Jegyek
2013. szeptember 30. - november 20.
Előző kiállítás

Mátrai Erik - Gömb 02.2.

2013. november 22. - 2014. február 23.
Következő kiállítás

Egy város entrópiája