„Sírba visztek”-rendhagyó tárlatvezetések

Kortársak, a nyolcvanas évek alternatív kultúrájában tevékenyművészek, barátok vagy újságírók, akik együtt élték végig a Bizottsággal a zenekar fennállásának idejét, vagy akik a mostani kiállításon szereplő tagok további s

szeptember 11., 15 óra: Soma Mamagésa
A Libidó zenekar dívájaként fellépő dzsesszénekesnő olyan kiállításokat is megnyitott annak idején, mint az Emberevő zöldborsó, amelyen fe Lugossy László, Wahorn András és ef Zámbó István is részt vett, de „Jenő néz sastelep kettő” címen Wahornnal és fe Lugossyval közösen rádiójáték-sorozata is készült 1989-ben. Hogy mit és hogyan mesél majd a tárlatvezetésen Soma, a „női agyvelő”, legérzékletesebben talán az azonos című Bizottság-dal mondja el: „az ábrándos szerelem a minden kéjek titka / a most a más a még az örök ja / női agyvelő”.

A tárlatvezetés október 2-án elmarad, későbbi időpont! Nagy Feró
A Beatrice legendás frontemberének, Nagy Ferónak köszönhető a Bizottság első fellépése 1980-ban a Hajógyári-szigeten. A zenekar egyik alapító tagja, Waszlavik Gazember László hívta fel a Nemzet Csótánya figyelmét a Bizottságra. Nagy Feró –meghallgatva kazettájukat – azonnal tudta, hogy megtalálta a Fekete Bárányok tökéletes előzenekarát. Később azonban korántsem nyilatkozott már ilyen lelkesen a Bizottságról, ezért is ígérkezik különösen érdekesnek a Bizottságot „felfedező” Nagy Feró rendhagyó tárlatvezetése a Műcsarnok kiállításán.
október 9., 15 óra: Karafiáth Orsolya
A költő és kultúrdémon Karafiáth Orsolya nem először tesz kalandos kitérőt irodalmon túli művészeti területekre. A Nagymesternő saját zenekarán, az Elektrik Bugi Kommandó nevű formáción túl két CD-t is megjelentetett, melyeknek versírója és egy bonus (büntető) track-szám erejéig szereplője is volt. A Szigeten Wahorn András társaként majombundában láthattuk viszont a költőnőt, aki a tárlatvezetésre újabb meglepetéssel készül.
október 16., 15 óra: Fábry Sándor és Szalai András
A 80-as években Fábry SándorMafilm-dramaturgként dolgozott, 1994-ben pedig közös könyvet jelentetett meg Wahorn Andrással. Együttműködésük 2006-ban a Cadillac Drive című road movie-ban folytatódott, melyben Wahorn András kocsijának kalandos hazaszállítását követhettük nyomon Los Angelestől Budapestig. Feltehetőleg kevés olyan látogató akad, akit ne érdekelne: a Design Center Show(der) manjének „Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok!” szlogenje miként érintkezik például az „Egy lány kéne nékem” Bizottság-dal Wahorn András jegyezte soraival.
2011. szeptember 11. - október 16.

Műcsarnok

Jegyek
2011. szeptember 3. - november 13.
Előző kiállítás

"SÍRBA VISZTEK"

2011. szeptember 15. - november 20.
Következő kiállítás

SZOLNOKI JÓZSEF: HOMEOPATIKUS VALÓSÁG