NÉMETH HAJNAL: ÖSSZEOMLÁS – PASSZÍV INTERJÚ

Videó 54. Velencei Képzőművészeti Biennáleról megtekinthető ITT
Németh Hajnal, a velencei Magyar Pavilon kiállító művésze és Peternák Miklós, a kiállítás kurátora válaszol Gyürke Kata kérdéseire. A videó angol felirattal látható.
Németh Hajnal Összeomlás – Passzív Interjú című installációja lesz látható az 54. Velencei Képzőművészeti Biennále Magyar Pavilonjában 2011-ben.

A mű meghatározó elemét alkotó, az élet színpadán játszódó kortárs opera párbeszédek formájában dolgozza fel autóbalesetek történeteit: Az emlékezés által lelassított, majd részletesen elmesélt kritikus pillanatot, az odáig vezető utat, valamint a technikai tárgyait fetisizálni hajlamos ember vezetéshez fűződő összetett viszonyrendszerét.

A teret betöltő, akusztikus élményként hallható darab párhuzamosan egy zenés film formájában is bemutatásra kerül a kiállításon.

Az összeállítást a dialógusok szövegkönyvei, vagyis a passzív interjúkat tartalmazó jegyzőkönyvek egészítik ki, valamint tárgyi idézetként a térbe kerül egy balesetben alaposan összetört autó roncsa is. A lejegyzett, megénekelt vagy a karosszériába préselődött egyedi történéseken túl az egyes életek történeteinek megkomponált verziói az emberi sors meghatározottságának lehetőségét vetik fel.

Az 54. Velencei Képzőművészeti Biennálen (Biennale Arte 2011) Németh Hajnal, a velencei Magyar Pavilon kiállító művésze és Peternák Miklós, a kiállítás kurátora válaszol Gyürke Kata kérdéseire. A videó angol felirattal látható.
2011. június 4. - november 27.

Műcsarnok

Jegyek
2011. május 31. - június 6.
Előző kiállítás

Doodle 4 Google

2011. június 10. - augusztus 28.
Következő kiállítás

TÉLIKERT