Oldáskényszer záróbeszélgetés

Szeretettel meghívjuk Keserue Zsolt Oldáskényszer/Taget panic című kiállítását záró beszélgetésre.

Moderátor: Hadas Miklós (szociológus)
Meghívott beszélgetők: Babarczy Eszter (publicista), Artner Szilvia Sisso (újságíró)
Helyszín:
Műcsarnok Menüpont Galéria
Időpont: november 8. vasárnap délután 5 óra.

"...nálunk amikor az utolsó félévben voltunk, az hogy férfiként nézett volna..nem..esküdt ellenségnek, akit azon nyomban meg kell alázni...Tehát ez a szép folyamat ez odáig megy el a végén, amit én is gyakoroltam ugyanúgy, hogy egyszerűen olyan szinten eltávolodnak az emberek, és annyira már nem azt látják, hogy bazmeg ott van a két gyerek, a közös gyerekeink, akiket mi ketten... érted, akkor, azon a két éjszakán legalább biztos, hogy kúrtunk, mert akkor honnét lenne. Tehát akkor már az van, hogy ilyen ostobán, egymást tépve, megalázva, mert az jó mert elégtételt akarsz a másikon."

"...hajlamos vagyok bizonyos gyengeségekre,... vagy hogy ez mi, nem tudom...szóval, hogy van bennem egy ilyen feminin alkat, ami bizonyos dolgokat enged..."

"Nem tudom eldönteni, hogy a családapaság az igazi férfiasság vagy a casanovaság."

"Azt hiszem mikulásra, kaptam egy bögrét a feleségemtől, a kislányom is kapott egyet, ő értelemszerűen Eszter felirattal én pedig egy Apa feliratú bögrét kaptam és amikor kicsomagoltam és megláttam, iszonyatosan... legszívesebben összetörtem volna, mert valahol pont ez jelképezte azt hogy én neki Apa vagyok, és nem pedig férfi. Ez egy ilyen mély ütés volt valamilyen szinten, ez a bögre. Tehát így rámutatott arra, hogy nekem mi az, ami igazán fájt."


Mihez hasonlítaná Ön férfi és nő kapcsolatát? A 20-21. század bővelkedik a szereposztási lehetőségekben, csak azt nehéz ma megmondani, mi az ideális felállás. Egy új rendezés szerint mit kéne elvárnia a férfinak a nőtől és a nőnek a férfitól? Mi csapódott le a női egyenjogúsítás és a szexuális forradalomnak nevezett jelenségből Magyarországon? Ha valaki hazánkban 1968 után születik, felnőtté válása során mit kap e vívmányokból, és mit kezd vele?

Keserue Zsolt videóinstallációjának megtekintése során elgondolkodhatunk még egyszer a fenti kérdéseken, amelyeken amúgy is gondolkodtunk már jó néhányszor, amint nem tisztázott helyzetekbe botlottunk magánéletünk során. Most szókimondó vallomások formájában valós történetek bontakoznak ki a 30-as, 40-es generációról, a tágan értelmezett értelmiség néhány férfitagja szemszögéből, akik így vagy úgy meg akarták találni a helyüket egy új szereposztásban. A négy történetben egyaránt megjelenik a kapcsolaton belüli dominancia kérdése, mely úgy tűnik sarkalatos pontja a férfi és női szerep értelmezésének. A kiállítás témájában beszélgetünk kötetlenül a meghívott vendégekkel, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk.
2009. november 8.

Mélycsarnok

Jegyek
2009. október 14. - november 15.
Előző kiállítás

Köztes idő: TYPOPASS

2009. november 19. - november 22.
Következő kiállítás

Budapest Art Fair 2009