Budapest Art Fair 2009

Antik és kortárs – minden, ami művészet egy időben és egy helyen…

A 15 éves múltra visszatekintő Budapest Art Fair 2009 antik és kortárs kiállítás és vásár a legjelentősebb hazai művészeti seregszemle, mely az évek során a nemzetközi színtéren is egyre rangosabb kulturális eseménnyé vált. A külföldi művészeti portálok és szakmai fórumok által is jegyzett kiállításon az évek óta jelen lévő külföldi galériák mellett idén négy osztrák galéria bemutatkozásával Ausztria lesz a díszvendég.

A kiállításon a klasszikus és modern festészet, valamint a kortárs képzőművészet kiemelkedő alkotásai mellett értékes bútorok, különleges műtárgyak és izgalmas programok várják a látogatókat. A művészeti vásár magas színvonalának biztosítása érdekében a műtárgyakat a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően, kategóriánként meghatározott kritériumrendszer alapján független szakértőkből álló zsűri vizsgálja át, és azokat csak a bizottság jóváhagyásával lehet kiállítani.

A Budapest Art Fair antik és kortárs kiállítás és vásárt számtalan kísérőrendezvény teszi még izgalmasabbá: csoportos tárlatvezetés során művészettörténészek segítenek eligazodni a bemutatott műalkotások között, az Artmagazin szakmai fórumán részt vehetnek kerekasztal-beszélgetéseken, ahol galériások és művészeti szakújságírók vitatják meg a szakmát foglalkoztató kérdéseket. A tavalyi sikerre való tekintettel most még gazdagabb progam várja a gyerekeket a képzőmőművészeti játszóházban: a festés, gyurmázás mellett rajzolhatnak képregényt és plakáttervet, valamint szakemberek segítségével művészeti kritikát is írhatnak a látott művekről. A hagyományoknak megfelelően, a kiállítás zárónapján a Műcsarnok előadótermében idén is egyedülálló grafikai anyag kerül kalapács alá a kArton Galéria 5. Képregény és Karikatúra Aukcióján.
2009. november 19. - november 22.

Műcsarnok

Jegyek
2009. november 8.
Előző kiállítás

Oldáskényszer záróbeszélgetés

2009. november 25. - december 18.
Következő kiállítás

Köztes idő: AD HOC (ET NUNC)