Oldáskényszer

Keserue Zsolt videóinstallációjaA kiállítás zárónapján, november 8-án vasárnap 17 órára kerekasztal-beszélgetést szervezünk.

Moderátor: Hadas Miklós (szociológus)
Meghívott beszélgetők: Babarczy Eszter (publicista), Artner Szilvia Sisso (újságíró),
Helyszín: Műcsarnok Menüpont Galéria

Mihez hasonlítaná Ön férfi és nő kapcsolatát? A 20-21. század bővelkedik a szereposztási lehetőségekben, csak azt nehéz ma megmondani, mi az ideális felállás. Egy új rendezés szerint mit kéne elvárnia a férfinak a nőtől és a nőnek a férfitól? Mi csapódott le a női egyenjogúsítás és a szexuális forradalomnak nevezett jelenségből Magyarországon? Ha valaki hazánkban 1968 után születik, felnőtté válása során mit kap e vívmányokból, és mit kezd vele?

Keserue Zsolt videóinstallációjának megtekintése során elgondolkodhatunk még egyszer a fenti kérdéseken, amelyeken amúgy is gondolkodtunk már jó néhányszor, amint nem tisztázott helyzetekbe botlottunk magánéletünk során. Most szókimondó vallomások formájában valós történetek bontakoznak ki a 30-as, 40-es generációról, a tágan értelmezett értelmiség néhány férfitagja szemszögéből, akik így vagy úgy meg akarták találni a helyüket egy új szereposztásban. A négy történetben egyaránt megjelenik a kapcsolaton belüli dominancia kérdése, mely úgy tűnik sarkalatos pontja a férfi és női szerep értelmezésének.

2009. október 10. - november 8.

Mélycsarnok

Jegyek
2009. szeptember 30. - november 8.
Előző kiállítás

Markus Schinwald: Zsebtörténet

2009. október 14. - november 15.
Következő kiállítás

Köztes idő: TYPOPASS