5 éves az A38!

kiállítás és koncert

Belépő a koncertekre:
alkalmanként 1000 Ft,
a koncertek napján: 2000 Ft.
További információ, jegyfoglalás, jegyvásárlás:
www.a38.hu. Az A38 Hajó július 30-án ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját. Az ötödik születésnap alkalmából június 3. és 8. között öt napig a Műcsarnok látja vendégül az A38-at. A kiállítás kitűnő fényképészek, többek közt Aknay Csaba, Bácsi Róbert László, Czabán György, Minyó Szert Károly, Szilágyi Lenke másfélszáz fotójával, több tucat koncertplakát, nyolcvan órányi koncertfilm és rengeteg egyéb relikvia segítségével idézi fel az elmúlt öt évet. Június 6-án és 7-én, két estén pedig remek nemzetközi fellépőkkel színesített koncertre kerül sor a Műcsarnokban. Az éjszakába nyúló két mulatságon a spanyol és a német-osztrák elektronikus-nujazzes-downtempo színtér legjobbjai játszanak: a Richard Dorfmeisterrel is többször együtt dolgozó duó, a Madrid De Los Austrias, a bécsi downtempo legnevesebb producere, Peter Kruder, a német nujazz-brigád, a Christian Prommer's Drumlesson, a fantasztikus spanyol énekesnő, Burbuja, illetve Cristian Vogel és Patrick Pulsinger. Zene, színház, képzőművészet, naponta, öt éven át – és most egy hétre az A38 behajózik a Műcsarnokba.

PROGRAM

Június 6. péntek, 21óra
Madrid De Los Austrias (A) live,
Burbuja (E) live,
Digital 21 (E) live,
Cristian Vogel (RCH/E) DJ set

Június 7. szombat, 21óra
Peter Kruder (A) DJ set,
Christian Prommer's Drumlesson (D) live,
Patrick Pulsinger (A) DJ set

Látvány: Kiégő Izzók.

FELLÉPŐK
A Madrid De Los Austrias, azaz az Osztrákok Madridja a spanyol főváros Habsburg-építésű történelmi központjáról nyerte igen találó nevét. A zenekar ugyanis példátlan eleganciával vegyíti a Bécs zenei védjegyévé vált downtempo ritmusokat a finom latin muzsikákkal, flamencóval, dzsesszel. Nem véletlen, hogy Richard Dorfmeister is betársult a producerpároshoz, és egy lemeznyi saját muzsikát ütött össze velük. Az MDLA emellett nagyszerű remixeiről híresült el, amiket többek között a Groove Armadásak és a Koopnak készített.
http://www.myspace.com/madriddelosaustrias

A Burbuja, azaz Buborék egy különleges orgánumú spanyol énekesnő, Merche Blasco nem kevésbé különleges projektje. A Cristian Vogel hathatós produceri segédletével két éve létrejött produkció nagy sikerrel mutatkozott be a barcelonai Sonar fesztiválon: egyszerre szépséges mozgásszínház és leheletfinom, belassult artpop-koncert, középpontjában a filigrán és bájos Burbujával.
http://www.a100.tv/burbuja/#

Digital 21, azaz Miguel López Mora a madridi klubélet egyik kulcsszereplője, nem mellesleg igazi multi-instrumentalista alkotó, aki a potméterek mellett az élő hangszerek nagy részet is remekül kezeli. Elemi erejű élő szettjeiben e sokoldalúság mutatkozik meg: technót kotyvaszt punkkal, rockot elektróval, Prodigyt Radioheaddel – hogy milyen letaglózó hatással, azt már a tavalyi Szigeten bebizonyította.
http://www.digital21web.com http://www.myspace.com/Digital21

A chilei születésű Cristian Vogel Angliában tanult kortárs zenét, ami hamar az elektronikus kísérletezés útjaira vitte. Barcelonába költözve ideális közeget talált a művészi kísérletezés és a „populáris” klubzene határán mozgó produkcióinak. Nem véletlen, hogy a Radiohead, Thom Yorke, a Maximo Park éppúgy felkérte remixkészítésre, mint a technóatya Juan Atkins vagy a kortárs ütőhangszeres-zseni, Pedro Carneiro.
http://www.no-future.com/vogel_microsite http://www.myspace.com/cristianvogel

Peter Krudert valószínűleg nem kell bemutatni: a bécsi downtempo-iskola egyik legnagyobb alakja többször járt már hazánkban, a budapesti háztartásokban előbb találjuk meg Richard Dorfmeisterrel közösen készített remixlemezét, mint a mosogatógépet. A remixek mellett önálló produkciói (például a Peace Orchestra vagy a Voom:Voom) is nagyszerű élmények, elegáns ívű szettjei pedig az elektronikus tánczenék legjavát kínálják.
http://www.g-stoned.com/

Ha Peter Kruder, akkor az utóbbi időben a közelben settenkedik Christian Prommer is, akiben a Rainer Trüby Trio, illetve a Kruderrel közösen létrehozott Voom:Voom projekt dobosát-társproducerét tisztelhetjük. Prommer élő dzsesszzenekara, a Drumlesson valóban dobleckéket ad: nagyszerű ritmuskavalkád a laza bossa nováktól az elborult drum and bass-zekig, sikálós funkoktól a darabokra tört breakbeatekig.
http://www.myspace.com/christianprommer

Patrick Pulsinger az egyik legmenőbb bécsi független kiadó, a Cheap Records feje. Labelfőnökként és producerként is igazi zenei mindenevő, minmáltechnó, elektró, dzsessz, punk, kortárs zene – bármit elegánsan épít be markáns zenei világába.
http://www.myspace.com/patrickpulsinger
2008. június 4. - június 8.

Műcsarnok

Jegyek
2008. június 3. - június 6.
Előző kiállítás

TérErő – kortárs festők a mobilitás világáról

2008. június 21.
Következő kiállítás

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA a Műcsarnokban