Nation & Fashion Olasz divathétvége a Műcsarnokban

a Reneszánsz év keretében

Támogatók: OKM, Reneszánsz Év 2008, Wallis Motor Pest, Hungária Pezsgőpincészet, Campari, Rauch, Estée Lauder, L'ORÉAL, Spa Experience Sensory Space (Boscolo Hotel New York Palace Budapest), Mobil Audio and Light Kft.

Médiatámogatók: Mindshare, VIVA Trend, JOY magazin, BOSS magazin, eletforma.hu, art-fashion.hu, divatlap.hu, fashion.hu, hazaidivat.hu

A Műcsarnok szervezésében 2008 tavaszán induló, a tervek szerint évente megrendezésre kerülő kétnapos eseménysorozat célja bekapcsolódni az európai divatélet aktív vérkeringésébe, évente más ország kiemelkedő divatházainak kollekcióit prezentálva. A Nation & Fashion különlegessége abban áll, hogy a divatszakma képviselőin túl a fashion iránt érdeklődő nagyközönség számára is lehetőséget teremt a külföldi divatházak kollekcióinak megismerésére.

A 2008-as év – a Reneszánsz Év keretében és támogatásával – a világ egyik legnagyobb divat-nagyhatalma, a reneszánsz kultúra bölcsője, Olaszország divatéletének jelenébe enged betekintést.
A divathétvége két napja alatt nyolc kiemelkedő divattervezői kollekcióval ismerkedhet meg a magyar közönség, melyek a 2008-as év tavasz/nyári, pret à porter kollekciói.
A nyolc bemutatásra váró divatmárka az olasz divatélet szerves részét képezi, magukon viselve az olasz divatélet sokszínűségét, izgalmas jegyeit.

A Műcsarnok különleges terében kizárólag erre az alkalomra felépített 35 méteres óriáskifutó, a minimalista design jegyeit hordozó díszlet, a high-tech fény- és hangtechnika, a nagyszámú – 30 fős – modellcsapat, a profi sminkesekből, fodrászokból álló 12 tagú stáb a magas színvonalú divattervezői munka művészi értékeit kívánja megmutatni. A Nation & Fashion hétvégén látható show-k igazodnak a milánói bemutatók képéhez: hajban, sminkben és zenében hűen követik azt.

A divatbemutatók óránként szünetekkel váltják egymást, a köztes időben óriáskivetítők és plazmatévék segítségével nyerhet bepillantást a nagyközönség a 2008-as őszi-téli kollekciók képeibe, anyagaiba.

Program

2008. május 24. szombat:
 16.00 h Patrízia Pepe fashion show
 17.30 h Moschino fashion show
 19.00 h M Missoni fashion show
 20.30 h Just Cavalli fashion show

2008. május 25. vasárnap:
16.00 h Guess by Marciano fashion show
 17.30 h John Richmond fashion show
 19.00 h Dsquared fashion show
 20.30 h Ferré fashion show

(A kollekcióváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Produkció: Szabó Pálma,
Sonia Produkció


Belépőjegyek:
Napijegy négy bemutatóra: 2500 Ft
Napijegy az utolsó két bemutatóra
(18.30 után vásárolt jegy): 1500 Ft
Kétnapos belépőjegy: 4000 Ft
2008. május 24. - május 25.

Műcsarnok

Jegyek
2008. május 17. - június 29.
Előző kiállítás

Információ - Andreas Fogarasi egyéni kiállítása

2008. június 3. - június 6.
Következő kiállítás

TérErő – kortárs festők a mobilitás világáról