Hermann Ildi: Nyaralók /fotókiállítás a Dorottya Galériában

A kiállítás kurátora: Somogyi Zsófia Hermann Ildi a legfiatalabb hazai fotósgeneráció tagja – s ez munkáin is felfedezhető: fotóin rendszerint látszólag keresetlen, magától értetődő látványokat, részleteket láthatunk az éppen rögzített valóságból. Ugyanakkor éppen ez a letisztult látásmód hoz létre olyan összhangot a fotózott tárgyak, emberek és közegek között, amelyben a hétköznapok során nem látható, észrevételen szépségük, furcsaságuk, saját-létük kerül előtérbe. A Dorottya Galériában legújabb fotósorozata, a NYARALÓK válogatását mutatjuk be.

„A 60-as, 70-as években a nyaralók egyszerű technológiával, rövid idő alatt, olcsó, könnyen beszerezhető anyagokból megépíthető, akár prospektusból kiválasztható típusú épületek voltak. Sorozatomban szeretném megidézni a múltat a nyaralókban talált tárgyak, ruhák, fotók, és „szokások” segítségével; dokumentálni az itt felejtett életérzést, mely napjainkat is más megvilágításba helyezi, és egészen más létjogosultsága van, mint régen.
A fotósorozat egyrészről szeretne szólni a 60-as, 70-es évek egységes építészeti stílusáról, illetve az új igények követelte változtatásokkal tarkított épületekről, a nyaralókról, másrészről a társadalmi átalakulást megélő emberekről, akik hagyatékként kapták ezt az életérzést, s akik tavasztól őszig itt töltik minden hétvégéjüket: a nyaralókról.”
Hermann Ildi
2007. augusztus 21. - október 6.

Műcsarnok

Jegyek
2007. július 5. - augusztus 22.
Előző kiállítás

Id. Janáky István építész retrospektív kiállítása

2007. augusztus 31. - szeptember 30.
Következő kiállítás

1. terem