Varga Rita: Terror babies coming soon...

Kurátor: Bordács Andrea

Megnyitó: 2006. április 6. 18 óra
Megnyitja: Zólyom Franciska

Live-act: d.i.a aka Bóbics Diána Varga Rita párhuzamos csatornákon munkálja ki, gördíti tovább a mindennapi élet meghatározó idoljait (pl. a több nyelven éneklő, járóképes, a mindenkori divatot tükröző játákbabákat) érintő kultúrkritikai reflexióit, amelynek feldolgozását és különböző művészeti médiumokban való megjelenítését legutóbbi DLA-kiállításán összegezte. A művész választása remekül képes láttatni, hogy a játékszerben manifesztálódó lelki szükséglet magas fokú kielégítése milyen élesen szembeállítható a mindennapi esztétikai érzékkel és még inkább a transzcendens művészi szépségfogalommal. A tárgyak/eszközök által kiváltott düh nem egyszerűen egy teljességgel művi világra irányul, hanem a hozzá való viszonyulás által állásfoglalásra kényszerít, egyben a művészet lehetséges pozícionálására tesz kísérletet.
A kiállításon nagyméretű fotók szerepelnek, továbbá a fotók készülésének körülményeit bemutató werkfilm mellett jeleneteket láthatunk a terrorista játékbabák életéből.

(A kiállítással párhuzamosan a Szinyei Szalonban április 5 - május 4.-ig látható kiállítás Mentőövet Ophéliának!-címmel Varga Rita festményeiből.)
2006. április 6. - április 30.

Mélycsarnok

Jegyek
2006. március 23. - május 28.
Előző kiállítás

„Coolhunters” – Fiatalok média és piac között

2006. április 11. - április 12.
Következő kiállítás

VIDEONALE Bonn - Prezentáció és videoválogatások vetítése