Kulinyi István kiállítása

A kiállítás kurátora: Készman József. Kulinyi István többek között klasszikus, történeti mũalkotások alakjait, motívumait felhasználó munkái meglepõ furcsaságának egyik forrása az eltérõ származásterület: klasszikus képtípusokat és mũformákat rendel a fantasztikum elemeihez, alkalmazott grafikusi merészséggel nyúl témákhoz és megjelenítéshez, hogy fantasztikus kombinatorikájával elkápráztassa nézõjét.
Kulinyi változatos technikájú mũvei tovább tágítják felfúvódó univerzumunkat a lehetséges és a lehetetlen határán. Rejtélyes jeleneteket, érdekes figurákat és enigmatikus helyszíneket kínálnak a nézõnek, mialatt létrehozójuk számítógépes alkímiát, a Photoshop „fehér” mágiáját gyakorolja. Tevékenysége végterméke megannyi átlátszatlan, talánnyal teli parafrázis.

A Várakozó egy gondolatkísérlet és idõutazás megvalósult változata. A mũvész 'újragondolta' néhány korai munkáját, és eltérõ technikák (grafika, festmény, számítógépes nyomat), mũvészi közvetítõ eszközök segítségével reflektál mũvészete egy korábbi állapotára. A különbözõ korszakokból származó mũvek diakron metszetként együtt, egy kiállítótérben jelennek meg a kiállításon.
2005. november 4. - december 4.

Mélycsarnok

Jegyek
2005. november 1. - 2006. december 31.
Előző kiállítás

Az Ernst Múzeum gyűjteményének kiállítása az MKB Bank-ban

2005. november 6. - november 23.
Következő kiállítás

Hegedűs 2 László: Szelekció / Selection