Kedvezményes jegykonstrukció általános és középiskolai osztályoknak

2017. február 1. és március 12. között, keddtől péntekig iskolai csoportok 500Ft/fő áron tekinthetik meg a kiállítást, művészeti foglalkozással vagy rövidített, 30 perces tárlatvezetéssel egybekötve.

 

A Műcsarnok Az első aranykor | Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok című kiállítás alkalmából új, kedvezményes jegykonstrukciót ajánl általános és középiskolai osztályoknak:

Előzetes regisztrációt követően 2017. február 1. és március 12. között, keddtől péntekig iskolai csoportok 500Ft/fő áron tekinthetik meg a kiállítást, művészeti foglalkozással vagy rövidített, 30 perces tárlatvezetéssel egybekötve.

Jelentkezés: ban.ildiko@mucsarnok.hu

A kiállítás a Monarchia korának azokat az évtizedeit öleli át, amikor a művésztársadalomnak a művészetkedvelő elittel karöltve sikerült megteremtenie (elsősorban Budapesten) a képzőművészeti életet.
Hat évtized magyar festészeti fejlődéséből ad ízelítőt a kiállítás, de mellette bemutatja azt is, hogy hogyan változtak a stílusok és az ízlés a kortárs osztrák, cseh, lengyel festészetben is. Kiemelkedő mesterek (pl. Hans Makart, Jan Matejko, Munkácsy Mihály, Lotz Károly, Ferenczy Károly, František Kupka, Jakub Schikaneder, Jacek Malczewski, Stanisław Wyspiański) képeinek a segítségével bemutatja az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeti festészeti iskolái közötti párhuzamokat és különbségeket. A kiállítás célja hogy felidézze milyen magas színvonalú alkotások sora született meg akkor Közép-Európában, és hogy minden nemzet festészetének sajátos „üzenete” és egyéni színezete volt.

 

2017. február 2. csütörtök 11:55

Következő hír

Közösségi szolgálat a Műcsarnokban

Új! Ingyenes belépés a Nagycsaládosok Országos Egyesülete | NOE tagok részére

Előző hír