Kutatók éjszakája a Műcsarnokban

Szep­tem­ber 30. pén­tek, 18 órá­tól 24 óráig

18 óra­kor Sipos Mi­hály, a Mu­zsi­kás együt­tes prí­má­sa és Kar­dos Mária (gar­don) zenés tár­lat­ve­ze­té­se Szer­vá­ti­usz Jenő és Szer­vá­ti­usz Tibor ki­ál­lí­tá­sán.

He­ge­dű­szó mel­lett vé­gig­sé­tá­lunk a ki­ál­lí­tá­son, egyes szob­rok­nál meg­ál­lunk. Olyan mu­zsi­ka szó­lal meg, amely a szob­rok ke­let­ke­zé­se­kor az al­ko­tók­nak is igen ked­ves le­he­tett.

19 és 21 óra­kor: Kor­társ mű­vé­sze­ti könyv­tár és ar­chí­vum

A kor­társ ma­gyar mű­vé­szet ku­ta­tói szá­má­ra az egyik leg­al­kal­ma­sabb ku­ta­tó­hely a Mű­csar­nok gon­do­san ren­de­zett könyv­tá­ra. Rövid tár­lat­ve­ze­té­sünk a ku­ta­tá­si le­he­tő­sé­ge­ket mu­tat­ja meg, majd film­vá­lo­ga­tás kö­vet­ke­zik a Ba­lázs Béla Stú­dió kor­tör­té­ne­ti je­len­tő­sé­gű kí­sér­le­ti film­je­i­ből (a Mű­csar­nok-BBS Ar­chí­vum­ból, ahol ezen fil­mek di­gi­tá­lis má­so­la­tát őrzik).

20 óra­kor Ke­se­rü Ka­ta­lin tár­lat­ve­ze­té­se a Ter­mé­szet­mű­vé­szet-vál­to­za­tok ki­ál­lí­tá­son.

20.30 óra­kor Tur­csány Villő: Cso­mag III., per­for­mansz.

Hang­mon­tázs: Nagy And­rás HSC

A hang­anyag Sa­mu­el Bec­kett: A játsz­ma vége és A meg­ne­vez­he­tet­len című mun­ká­i­ból tar­tal­maz rész­le­te­ket.

Elő­adók: Tur­csány Villő és Buday Enikő

22 óra­kor Ma­gyar Moz­du­lat­mű­vé­sze­ti Tár­su­lat és Ma­gyar Moz­du­lat­kó­rus: Hosszú pro­me­nád, moz­du­lat­pa­nop­ti­kum.

Kon­cep­ció és ko­re­og­rá­fia: Feny­ves Márk, Pá­lo­si Ist­ván


Né­hány prog­ra­munk a fé­rő­he­lyek száma miatt re­giszt­rá­ció­kö­te­les.

Az estre a be­lé­pés in­gye­nes

http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/

2016. szeptember 15. csütörtök 14:46

nemzeti-szalon.hu

Előző hír