Változatos kóborlények és koboldok

Művészeti és múzeumpedagógiai projekt az ÁGAK | Természetművészet - Változatok kiállítás kapcsán

Az idők kezdetének is a kezdetén a Háromlépés patak partján éltek és élnek ma is a változatos kóborlények. Ott nyílnak a legillatosabb, legszínpompásabb virágok, nőnek a legderekabb fák, ahol a mérföldlépő csizma talpán zöldell a fű, és legtöbbször nyugatról fúj a szél, ami megfésüli az árnyék országba induló vaddisznót, és százezer levél rezdül egyetlen lágy fuvallatára.

Igen ott történt, hogy a lebegő levegőlények éppen a hűsítő patakban a virágok bódító kelyhében pihentek, és nem vették észre, hogy már nem a simogató, nyugati, hanem a karcosabb keleti szél kanyarodott a patakmeder fölé. Ezzel a széllel érkeztek a csintalan koboldok, akik érkezése általános riadalmat váltott ki minden szélforduláskor. A koboldok nagyotmondásukkal, tudálékosságukkal, de főként bűvölő erejükkel bosszantották, feldúlták a Háromlépés patak partján élők békés nyugalmát. Mivel a koboldok megérkeztek a tündérek, színkabócák, erdei szitakötők és mindenféle kóborlények hirtelen a patak kavicsai alá rejtőztek, de ezt a csibész koboldok észrevették, és bűvölő tudományukat használva egyenesen a kavicsokba dermesztették a lebegő lényeket.

 

Segíthetsz kiszabadítani őket, ha láthatóvá válnak, megtörik a varázslat!

 

Válassz magadnak az ÁGAK | Természetművészet - Változatok kiállításon kihelyezett kavicsok közül, a színes kréták segítségével rajzold rá, szerinted milyen kóborlényt bűvölhettek bele a csíntalan koboldok. Aranyhajú tündéreket, hold kék szitakötőket, kóborzengőket. Színezd ki alaposan! Ha készül fénykép a kavicsodról, elküldheted a muzeumkommunikacio@mucsarnok.hu email címre és felkerül a kiállítás honlapjára.

 

2016. szeptember 6. kedd 10:05

nemzeti-szalon.hu

Előző hír